Nieuwbouw kantoor Nijestee

Het kantoorgebouw voor woningcorporatie Nijestee is door Geveke gerealiseerd aan het Damsterdiep in Groningen. Het gebouw heeft 8 bouwlagen en onder het gebouw bevindt zich een tweelaagse parkeergarage. Op de begane grond zijn de woonwinkel van Nijestee en horeca met terras gesitueerd. De kantoorruimten van Nijestee zijn gelegen op de tweede tot en met de vierde verdieping. Op de kantoren op de bovengelegen verdiepingen worden verhuurd.


Oppervlakte

8000 m2


Eenheden

8 verdiepingen


Bouwtijd

14 maanden

Unieke kenmerken van het project

Uniek ontwerp

Energiezuinig

Duurzame materialen

Architectuur en omgeving

Unieke kenmerken van het project zijn de vides met eikenhouten delen en de verdekte systeemplafonds op verschillende niveau's. Op de begane grond en eerste verdieping zijn de vloeren van glas. Een belangrijk element in het interieur is de ‘canyon’ in het midden van het gebouw. Door deze atriumachtige ruimte komt veel lucht en licht in het binnenste van het gebouw. Een autonoom houten volume meandert door het gebouw en levert een verkeerscircuit met verschillende informele routes en shortcuts in, over en door de ‘canyon’.  Vanuit de ‘canyon’ zijn er diagonale zichtlijnen door het interieur met onverwachtse doorzichten op de stad.

De bouwlocatie aan het Damsterdiep bevond zich op een binnenstedelijke locatie met het UMCG om de hoek en woningen die direct grensden aan de bouwplaats. En het Damsterdiep ligt aan een drukke doorgaande route naar het centrum van de stad. De inzet van verkeersregelaars zorgden voor een veilige doorgang en de levering van materieel en materialen vonden buiten de spitsuren plaats.

Damsterplein 1, 9711 SX Groningen

Projecten die u wellicht ook interessant vindt