Van oud naar nieuw

De wereld verandert. Daardoor verliezen gebouwen soms hun functie. Dat kan leiden tot leegstaande gebouwen. Moet er dan direct worden gesloopt? Zeker niet. Bij Geveke maken we de panden weer klaar voor de toekomst. Transformatie is in veel gevallen goedkoper dan sloop en nieuwbouw. Daarnaast is het stukken duurzamer.

Bij een nieuwe functie komt veel kijken. Het bestaande gebouw moet een bouwkundige inspectie en analyse ondergaan en ook alle installaties en bedrading moeten worden gekeurd. Daarnaast moet het functioneel en aantrekkelijk zijn voor de nieuwe gebruikers. Misschien moet de indeling drastisch worden veranderd. Kunnen we deze kans aangrijpen om het pand te verduurzamen? Hoe dan ook, Geveke zorgt ervoor dat het nieuwe jasje perfect past.

De “zwarte doos” in Groningen wordt getransformeerd van kantoorpand tot appartementencomplex

Geveke: ervaren in transformatie

Bestaand vastgoed wordt steeds vaker getransformeerd in plaats van gesloopt. Dit geldt vooral voor karakteristieke panden of panden op een mooie locatie. Vaak gaat het om een transformatie van kantoor naar woningen. En dat zijn prachtige klussen.

Gelukkig zijn wij niet bang om grote projecten aan te pakken. Sterker nog: dan voelen we ons helemaal thuis! Wij hebben namelijk stevige ervaring met complexe projecten . Zo hebben we een voormalige drukkerij getransformeerd tot een gebouw met flexibele kantoren. En zijn we op dit moment bezig met de transformatie van de karakteristieke 'Zwarte Doos' in Groningen. Dit leegstaand kantoorgebouw transformeren we naar een prachtig woongebouw.

Heeft u als woningcorporatie of gemeente een pand dat op zoek is naar een nieuwe bestemming? Of weet u al wat de bestemming is, maar zoekt u nog een hoofduitvoerder die de handen uit de mouwen steekt? Geveke is er klaar voor. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

De voormalige drukkerij van het DvhN is getransformeerd tot kantoorgebouw ‘Het Kwadraat’

Meer transformatieprojecten