Wat we doen


We ontwikkelen, bouwen, renoveren en doen onderhoud. Dat doen we al sinds 1911, toen de gebroeders Geveke ons mooie bedrijf oprichtten. En wat we ook doen, we doen het met oog voor detail. We zorgen dat opdrachtgevers, gebruikers en bewoners blij zijn. Bekijk onze projecten of lees meer over onze expertises.

Hoe we het doen


Sinds begin vorige eeuw is Geveke gegroeid tot een gezond bedrijf met meer dan 100 medewerkers. Toch voelt het nog  als een familiebedrijf. Dat komt omdat we alleen mensen in dienst hebben die passie hebben voor de bouw. En een gezonde portie noordelijke nuchterheid kan ook geen kwaad: wij maken het wel. Goed en zonder gedoe.

Kwaliteit, kwaliteit en nog eens…


…juist. Kwaliteit. Dat vinden we ontzettend belangrijk, dus baseren we al onze processen op de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Met de ISO 9001:2015 als relevante certificering laten we zien dat we doen wat we beloven en ontdekken we hoe we onszelf kunnen verbeteren. In de praktijk betekent dit dat we efficiënt samenwerken met verschillende bouwpartners en onze klanten maximale toegevoegde waarde bieden tegen minimale zorgen.

Bekijk hoe we kwaliteit waarborgen

Over duurzaamheid


De bouwsector ligt onder een behoorlijk vergrootglas als het om duurzaamheid gaat. En terecht, want iedereen moet doen wat er moet gebeuren om de wereld beter te maken. Dat doen we bij Geveke op allerlei manieren. Zo ondernemen we op een maatschappelijk verantwoorde manier, waarbij we zorgen voor een gezonde balans tussen mensen, financiën en het milieu. Ook laten we ons jaarlijks toetsen op het gebied van kwaliteit, arbeid en milieu.

En last but not least, en hopelijk heel erg vanzelfsprekend: we bouwen aan een energiezuinige omgeving. De wereld om ons heen inspireert ons om te innoveren. We omarmen nieuwe trends en toepassingen waarmee we de bouw kunnen verduurzamen. Wonen en werken moeten we altijd, maar laten we ervoor zorgen dat we dat zo duurzaam mogelijk doen.

Bedrijfscode en certificeringen


Geveke hanteert een bedrijfscode die opgenomen is in het register van de Stichting Beoordeling Integriteit Bouwnijverheid (SBIB). Met deze bedrijfscode wordt duidelijk gemaakt dat Geveke op een integere, transparante en maatschappelijk verantwoorde manier zaken doet. Bedrijven met een code, zoals Geveke, zijn opgenomen in het openbare register van de SBIB. De criteria en het register zijn te raadplegen via www.sbib.nl.

Om de kwaliteit van onze processen en werkzaamheden te borgen, hebben wij deze laten certificeren volgens ISO:9001. We worden periodiek getoetst door een onafhankelijke instantie. Zo houden we ons scherp dat we doen wat we beloven en hoe we onszelf kunnen verbeteren.

Het VCA** certificaat bewijst dat een gerichte veiligheidscoördinatie één van onze hoogste prioriteiten is. Elke stap in het bouwproces voldoet aan de strengste normen, zodat we voor iedere betrokken speler een veilige werkomgeving creëren zonder dat we moeten inboeten op kwaliteit en efficiëntie. Ook beschikken we over het VCA P certificaat dat gericht is op bedrijven die risicovolle werkzaamheden in de (petrochemische) industrie uitvoeren, waar nog strengere eisen op het gebied van veiligheid gelden.

Geveke heeft binnen haar organisatie een gecertificeerd ingenieurs- en adviesbureau, dat bouwkundige en energetische concepten ontwikkelt. AdviesBureau Eelde is gecertificeerd voor het afgeven van het Energieprestatierapport woningen. In dit energieprestatierapport wordt de energieprestatie van het gebouw vastgelegd. De berekening van de energieprestatie wordt uitgevoerd conform NTA8800 ‘rekenmethode energieprestatie gebouwen’ met volgens BRL 9501 geattesteerde software.