Kikkoman

De Kikkoman-groep heeft zijn wortels in de productie en in de verkoop van sojasaus. Miljoenen mensen overal ter wereld kennen en gebruiken de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman. Kikkoman wordt op negen locaties in Japan, de Verenigde Staten, Singapore, Taiwan, China en Nederland geproduceerd. Circa 400 miljoen liter natuurlijk gebrouwen sojasaus verlaten van hieruit jaarlijks de brouwerijen om hun plek in supermarkten, delicatessenwinkels of Aziatische winkels te vinden.

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag in Europa heeft Kikkoman in 1997 de eerste Europese brouwerij in Hoogezand-Sappemeer geopend. Vanuit deze fabriek wordt Europa beleverd met Kikkoman sauzen.


Oppervlakte

845 m2


Bouwtijd

29 weken

Unieke kenmerken van het project

Industriebouw

Totaal pakket

De uitbreiding

In opdracht van Kikkoman Foods Europe BV heeft Geveke Industriebouw de uitbreiding van opslagcapaciteit -Shikomi 27 en 28-  gerealiseerd. De Shikomi bestaat uit opslagtanks van circa 15m hoogte, waarin het fermentatieproces van de soja plaatsvindt.

Het project omvat de technische uitwerking, levering, bouw, installatie en de inbedrijfstelling van de nieuwbouw van de opslaglocatie.

 

Meer foto's van het project

De Vosholen 100 9611 TG Sappemeer

Projecten die u wellicht ook interessant vindt