Kikkoman
De Kikkoman-groep heeft zijn wortels in de productie en in de verkoop van sojasaus. Miljoenen mensen overal ter wereld kennen en gebruiken de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman. Kikkoman wordt op negen locaties in Japan, de Verenigde Staten, Singapore, Taiwan, China en Nederland geproduceerd. Circa 400 miljoen liter natuurlijk gebrouwen sojasaus verlaten van hieruit jaarlijks de brouwerijen om hun plek in supermarkten, delicatessenwinkels of Aziatische winkels te vinden.
Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag in Europa heeft Kikkoman in 1997 de eerste Europese brouwerij in Hoogezand-Sappemeer geopend. Vanuit deze fabriek wordt Europa beleverd met Kikkoman sauzen.
Oppervlakte
845 m2
Bouwtijd
29 weken
Unieke kenmerken van het project
Industriebouw
Totaal pakket
De uitbreiding
In opdracht van Kikkoman Foods Europe BV heeft Geveke Industriebouw de uitbreiding van opslagcapaciteit -Shikomi 27 en 28- gerealiseerd. De Shikomi bestaat uit opslagtanks van circa 15m hoogte, waarin het fermentatieproces van de soja plaatsvindt.
Het project omvat de technische uitwerking, levering, bouw, installatie en de inbedrijfstelling van de nieuwbouw van de opslaglocatie.