Onze werkwijze?Betrokken, van idee tot onderhoud

Het liefst zijn we van begin tot eind betrokken bij uw bouwproject. Zo kunnen we u over de hele breedte bijstaan met onze expertise. Een nauwe samenwerking leidt tot een prettig proces en betere resultaten. Dat weten we uit ervaring.

Heeft u een mooi idee? Of juist nog geen idee wat u wilt met een stuk grond of vastgoed? Wij denken met u mee. Als u zelf al een idee heeft, werken we het uit. En als u het nog niet precies weet, zijn we de ideale sparringpartner. Vanuit ons nuchtere perspectief vertellen we u eerlijk wat wel en niet mogelijk is. Vervolgens staan we u bij, van idee tot vele jaren na de oplevering.

Op Geveke kunt u bouwen. Van woningbouw en utiliteitsbouw tot industriebouw . Dat geldt voor beleggers, woningcorporaties, gemeenten, ontwikkelaars en iedere andere denkbare partij. We delen onze werkwijze graag met u. We hebben hem opgedeeld in zes stappen.

Heeft u ons nodig voor een deel van uw project? U kunt ons ook voor een of meerdere fasen inschakelen. Zo kunnen we concrete plannen voor u ontwikkelen, extra handen leveren voor de realisatie, of onderhoud uitvoeren.

Wilt u sparren over wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Stap 1:  Opstarten

Elk project begint met een goed idee. Om van een goed idee een fantastisch idee te maken, kijken we er kritisch naar. Uiteindelijk willen we dat mensen nog jarenlang met plezier wonen en/of werken in projecten waaraan onze naam verbonden is. We leggen de lat hoog voor onszelf én voor onze partners.

Daarom checken wij bij ieder idee of het haalbaar en toekomstbestendig is. Zo ja, dan rollen we onze mouwen op. Zo niet, dan kijken we samen naar oplossingen. Daarbij maakt het niet uit of het project groot en complex is, of juist klein en eenvoudig. Wij zijn er klaar voor.

Stap 2:  Uitwerken

Hebben we een concreet idee? Mooi zo: dan is het nu tijd voor de uitwerking. Wij weten na al die jaren precies wat we in deze fase wel en niet op papier moeten zetten. Dat betekent dat we een overzichtelijk projectplan opstellen voor het bouwproject.

In dit projectplan beschrijven we alles nauwkeurig en leggen we duidelijke afspraken vast. Zo weten we allemaal waar we aan toe zijn.

Stap 3:  Ontwerpen

Van plan naar ontwerp: een grote stap. Doordat we het projectplan goed hebben uitgewerkt, kunnen we snel een efficiënt ontwerp maken. Zoals in iedere fase doen we dit in nauwe samenwerking met u.

Tijdens het ontwerp houden we rekening met de omgeving. Ook duurzaamheid speelt een rol in onze ontwerpen. Wij werken niet voor vandaag, maar voor de toekomst.

Stap 4:  Voorbereiden

Is het ontwerp helemaal naar tevredenheid? Dan is het tijd voor de voorbereiding van de daadwerkelijke bouw.

Door onze ervaring en de korte lijnen gaat de voorbereiding behoorlijk snel. We weten hoe we het bouwproces efficiënt moeten inrichten. Niks stroperige voorbereiding – iedereen staat te springen om te beginnen!

Stap 5:  Realiseren

Tijdens de bouw houden we het proces continu in de gaten. We monitoren de voortgang steeds en managen de verwachtingen voor iedere stakeholder. Ook houden we eventuele overlast voor de omgeving scherp in de gaten. En loopt iets tijdens het bouwproces toch anders dan verwacht? Geen probleem, wij zijn flexibel en vinden snel een oplossing.

Daarnaast zijn wij goed voorbereid op de invoering van de Wkb (Wet kwaliteitsborging bouw). Tijdens het bouwproces wordt de kwaliteit geborgd en wordt een gebouwdossier opgesteld. Zo heeft u zowel tijdens als na de bouw volledig inzicht in de werkzaamheden. Wel zo transparant.

Stap 6:  Onderhouden

We zeggen niet voor niets dat u op ons kunt bouwen. Ook na de oplevering zijn we er voor u. Want uw prachtige pand heeft onderhoud nodig en/of moet worden beheerd. Geveke neemt u alle zorgen uit handen en staat voor u klaar. Ook voor structureel onderhoud kunt u een beroep op ons doen.

Is het gebouw na verloop van tijd toe aan een grondige renovatie of transformatie ? Wij hebben veel ervaring met het transformeren van gebouwen voor allerlei verschillende doeleinden.