Wethouders op bouwbezoek bij Kunstwerf Ebbingekwartier

Wethouders op bouwbezoek bij Kunstwerf Ebbingekwartier

Op 22 november brachten wethouders Roeland van der Schaaf en Berndt Benjamins een bezoek aan de bouwplaats van De Kunstwerf in Groningen. Aan de Bloemsingel wordt de huisvesting voor vier theater- en dansgezelschappen gerealiseerd.

Geveke bouwt de Kunstwerf in samenwerking met installateur Croonwolter&dros in opdracht van de gemeente Groningen.

Wethouder Benjamins is blij dat de culturele instellingen Club Guy & RoniHet Houten HuisDe Noorderlingen en De Steeg hier oefenruimtes ontvangen: “De instellingen zaten voorheen verspreid over de stad en krijgen nu een gezamenlijk onderkomen, wat de culturele ontwikkeling binnen Groningen een enorme impuls zal geven.”

Ook wethouder Van der Schaaf is verheugd met de komst van De Kunstwerf in Groningen: “Het architectonische gebouw is een ontwerp van Ard de Vries en Donna van Millegen Bielke en is op een heel originele manier tot stand gekomen. Het is dan ook een echt landmark voor de stad geworden.”

Voor Geveke is De Kunstwerf een bijzonder en ambitieus project: “Wij zijn er trots op dat wij dit prachtige gebouw op deze mooie locatie midden in de stad mogen realiseren. De 4 grote danszalen en bijbehorende kantoren zijn een aanwinst voor Groningen en zullen in december worden opgeleverd” aldus commercieel directeur Nina Nomden van Geveke.