Reestoord

Reestoord, prachtig gelegen langs de oever van het riviertje De Reest, is de grootste woon/zorglocatie voor voornamelijk ouderen van Meppel. Reestoord kent diverse woon- en zorgmogelijkheden, varierend van tijdelijk verblijf, respijtzorg tot permanent wonen in combinatie met zorg.

In opdracht van zorggroep Noorderboog hebben wij renovatiewerkzaamheden en functionele aanpassingen uitgevoerd. Het gebouw bestaat uit 4 bouwlagen waaarin appartementen en  algemene voorzieningen zijn gesitueerd. Reestoord biedt huisvesting voor 110 bewoners.


Oppervlakte

3500 m2


Omvang

4 bouwlagen


Bouwtijd

14 maanden

Unieke kenmerken van het project

Gefaseerde uitvoering

Going Concern

Bouwteam

De renovatie

De algemene ruimten zijn gerenoveerd en de entree is vernieuwd. In de centrale hal is naast de receptie een winkeltje, de kapsalon en een brasserie/grand café te vinden.

De zes kamers voor eerstelijnsverblijf zijn compleet vernieuwd met een geintegreerde badkamer. Daarnaast zijn 4 huiskamers gemoderniseerd. Ook zijn de balkons aan de achterzijde (op iedere verdieping) vergroot.

Door de complexiteit van de verbouw en het blijven leveren van zorg tijdens de renovatiewerkzaamheden is er voor gekozen om het gehele proces in 7 verschillende fases aan te pakken. Door deze aanpak werd de overlast voor bewoners, medewerkers en bezoekers zoveel mogelijk beperkt.

Meer foto's van het project

Zuiderlaan 134 7944 EJ Meppel

Projecten die u wellicht ook interessant vindt