90 appartementen voor senioren

Op de ZINN locatie De Dilgt te Haren heeft Geveke 90 appartementen verspreid over drie woontorens gebouwd.

Voor de noordelijke zorgorganisatie ZINN heeft Geveke drie nieuwe woontorens aan de Dilgtweg in Haren gebouwd.

Het gaat om 90 twee- en driekamerappartementen, verdeeld over deze drie torens.  De woontorens verrezen naast het huidige woonzorgcentrum De Dilgt, aan de rand van Haren. In dit woonzorgcentrum wonen circa 350 mensen. Rondom De Dilgt staan al drie soortelijke woontorens: Mozart, Chopin en Vivaldi.

Met de realisatie van deze nieuwe woontorens bouwt ZINN verder aan moderne en toekomstbestendige ouderenzorg. In de woontorens staan de wensen van ouderen centraal.


Oppervlakte

12000 m2


Eenheden

90 appartementen


Bouwtijd

20 maanden

Unieke kenmerken van het project

Karakteristieke architectuur

Energieopwekking via bodembron

Duurzaam

Het gebouw

Alle appartementen worden voorzien van een eigen halletje, een extra toilet en een berging met plaats voor wasmachine en droger. Ook krijgen alle woningen een terras of balkon. De helft van de appartementen krijgt bovendien een extra slaapkamer. Op de begane grond van alle drie gebouwen komen een gezamenlijke ontmoetingsruimte en een stalling voor scootmobiels. Bewoners van de woontorens kunnen gebruik maken van alle voorzieningen, de service en diensten die ZINN- locatie De Dilgt biedt.

In de gebouwen heerst een heerlijk binnenklimaat middels warme en koude (en gezonde) lucht via warmte terugwinning. De energieopwekking vindt plaats via een bodembron met een eigen distributienetwerk tussen de gebouwen.

Het sanitair is deels voorbereid op levensloopbestendig en mindervalide bewoners.
De elektrotechnische installatie is zeer duurzaam met led verlichting en automatische aangestuurde zonwering middels een weerstation.

Ook is er aan de toegangscontrole, data installatie, camera beveiliging en natuurlijk voor de veiligheid aan een brandmeldinstallatie gedacht. Mocht er onverhoopt de stroom weg vallen is er zelfs een aansluiting voor noodstroom voorzieningen.

Het gehele project is in juni 2020 opgeleverd.

Meer foto's van het project

Dilgtweg 3, 9751 ND Haren

Projecten die u wellicht ook interessant vindt

Privacy Preference Center