“De betrokkenheid in een project geeft mij veel energie”

Kun je jezelf even voorstellen?

Nathaniël Manubulu, bedrijfsprocesmanager bij Geveke. Na 15 jaar in de randstad te hebben gewoond, hebben we drie jaar geleden de keuze gemaakt om weer in Assen te gaan wonen en sinds vorig jaar ben ik begonnen aan mijn avontuur bij Geveke. In mijn functie als bedrijfsprocesmanager vind ik het belangrijk om technieken in te zetten die het werk gemakkelijker maken, waardoor we beter kunnen anticiperen op ontwikkelingen van buitenaf. Daarbij vind ik het erg belangrijk om verbinding en goede sfeer tussen collega’s te stimuleren door middel van sport, spel en andere activiteiten.

 

Wat voor opleiding of opleidingen heb je gedaan?

Ik ben in Groningen afgestudeerd als HBO bouwkundige met een afstudeerrichting in architectuur en bouwmanagement. Na een jaar de Academie voor Bouwkunst te hebben gedaan, heb ik er toch voor gekozen om te gaan werken. In 2006 ben ik begonnen als BIM Engineer bij Heijmans en vanuit daar ben ik doorgegroeid naar BIM-coördinator en uiteindelijk BIM-manager bij Ballast Nedam Bouw SP. Binnen VolkerWessels heb ik mij doorontwikkeld van BIM-manager tot regiomanager BIM, Lean en ketensamenwerking. Voor deze functie heb ik een Green Lean Belt training en de opleiding Management Ontwikkelings Leergang gedaan. Daarna ben ik begonnen aan mijn MBA-opleiding op het gebied van verandermangement en bedrijfsprocessen IT. Ik vind het belangrijk om mij altijd te blijven door ontwikkelen.

 

Hoe ben je bij Geveke terecht gekomen?

In mijn vorige functie als regiomanager bij VolkerWessels heb ik veel moeten reizen tussen verschillende locaties en stond ik ver van de mensen af. Daarnaast heb ik door persoonlijke omstandigheden het besef gekregen dat ik ook graag dichter bij huis wilde werken. Toen ben ik in contact gekomen met Geveke, waar ik als bedrijfsprocesmanager aan de slag ben gegaan.

 

 Wat houdt het beroep in en welke werkzaamheden voer je uit?

Ik vind het belangrijk dat wij als Geveke inspelen op de technische ontwikkelingen om ons heen. Dit doe ik door te kijken naar hoe wij de bedrijfsprocessen kunnen helpen door technieken in te zetten die efficiënter en effectiever zijn en ook de interne communicatie bevorderen. Op dit moment zijn we een spoorboekje aan het ontwikkelen met als doel: herkenbaarheid in de werkwijze van Geveke. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het verbinden van collega’s door middel van sportactiviteiten en bijvoorbeeld het opzetten van Geveke Inside, ons intranet.

 

 Kun je meer vertellen over het project waar je nu bij betrokken bent?

Ik ben nu betrokken bij het project Gezondheidscentrum Johan Willem Frisokazerne in Assen. Daar focus ik mij op het system engineering: het procesmanagement. Een leuk en uitdagend project waar we op dit moment volop in de ontwerpfase zitten. De betrokkenheid in een project geeft mij veel energie.

 

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Mijn familie komt natuurlijk op de eerste plaats, maar sport en vitaliteit vind ik ontzettend belangrijk. Ik ben erg actief in het sporten en doe dit vaak voor de werkdag aan. Het gehele jaar train ik voor de halve triatlon en daardoor zorg ik dat ik actief blijf. Ook bij Geveke hebben we het sporten inmiddels geïntroduceerd met een mountainbike club (inclusief Geveke tenue) en het opzetten van een Geveke voetbalteam staat stiekem ook op de planning. Naast het sporten heb ik een grote passie voor de Formule 1.

 

Wat is jouw doel voor Geveke over 5 jaar?

Mijn doel is het Geveke spoorboekje als nieuw kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren, dat de aanpak van een project voor iedereen herkenbaar is en dat de basisdocumenten die er dan zijn door alle collega’s worden gebruikt. Ik hoop dat we over vijf jaar meer kunnen focussen op digitalisatie binnen het bedrijf in combinatie met BIM en Lean.

In het kader van vitaliteit hoop ik dat het mountainbiken per kwartaal eventueel wordt uitgebreid met een wandelgroep. En er een jaarlijks Geveke voetbaltoernooi wordt georganiseerd. Ik geloof erin dat je elkaar op de welkvloer gemakkelijker kan vinden als je je collega’s niet alleen tijdens je werkuren ziet, maar ook tijdens sportieve activiteiten.

   

Heb je tips voor mensen die voor de bouw willen kiezen?

Kennis en vaardigheden kun je iemand bijbrengen en je kunt altijd iets nieuws leren, maar je persoonlijkheid is het belangrijkste. Ik kijk zelf bij sollicitanten en studenten altijd naar de communicatieve vaardigheden. Hoe goed kan iemand zichzelf presenteren en komt de persoon op voor zijn of haar eigen mening. Het gaat mij persoonlijk niet alleen om het werk dat je doet, maar meer om wie je bent. Het werk kun je niet alleen, dus een band met je collega’s is dan veel waardevoller. Blijf altijd jezelf en zorg ervoor je bij je eigen persoonlijkheid blijft.