“Als uitvoerder stuur je de hele bouw aan”

Bryan van der Hoek (24) – uitvoerder Geveke 

Bij Geveke vinden we het belangrijk dat er veel kansen zijn om jezelf en de organisatie te ontwikkelen en naar een hoger niveau te tillen. Daarbij kijken wij niet naar leeftijd. Een mooi voorbeeld hiervan is onze jongste uitvoerder: Bryan van der Hoek. Bryan is 24 jaar en op dit moment de uitvoerder bij ons project aan de Diepswal in Scheemda.

Kun je jezelf even voorstellen?
Bryan van der Hoek, 24 jaar, functie: uitvoerder. Ik werk nu vier jaar bij Geveke en ben tijdens mijn laatste jaar van mijn MBO studie bij Geveke op de bouwplaats in de uitvoering begonnen.

Wat voor opleiding of opleidingen heb je gedaan?
Bouwkunde MBO 4 aan het Alfa College in Groningen. Bij Geveke heb ik intern een traineeship gedaan van twee jaar, vervolgens was ik een jaar assistent-uitvoerder en daarna werd ik uitvoerder.

Hoe ben je bij Geveke terecht gekomen?
Tijdens mijn laatste stage ben ik via het transformatieproject van de oude drukkerij van het Dagblad van het Noorden bij Geveke terecht gekomen.

Wat houdt het beroep in en welke werkzaamheden voer je dan uit?
Eigenlijk stuur je als uitvoerder de hele bouw aan op de bouwplaats. Van planningen maken, toezicht houden op de veiligheid tot de kwaliteit van de bouw. Het is heel erg leuk werk omdat het ontzettend breed is. Geen dag is hetzelfde.

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?
Beton vind ik zelf het leukste onderdeel, want dan zie je direct resultaat. Het is heel erg mooi aan het einde van de dag te zien dat er weer een nieuwe verdieping bij is gebouwd.

Je bent 24 en nu al uitvoerder bij Geveke. Hoe heb je dit gedaan?
Mijn best doen en altijd blijven streven. Ik heb een doel voor ogen en door hard werken ben ik hier terecht gekomen. Daarnaast is het is belangrijk om goed te luisteren naar collega’s en niet bang te zijn om vragen te stellen.

Kun je meer vertellen over dit project in Scheemda?
Bij het project in Scheemda bouwen we 9 eengezinswoningen en 37 appartementen. De eengezinswoningen zijn al opgeleverd en de 37 appartementen staan voor na de bouwvak op de planning.

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?
Uiteten gaan, met vrienden afspreken, voetballen en ik ben op dit moment heel veel aan het klussen in mijn nieuwe woning.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
Wat ik nu doe vind ik heel erg leuk. Ik hoop dat ik de komende jaren in deze functie bij Geveke nog veel mooie projecten kan maken.

Heb je tips voor iemand die ook graag uitvoerder zou willen worden?
Blijven streven naar je doel en goed opletten. Met name van de ervaren collega’s kun je ontzettend veel leren en daarom is het belangrijk dat je goed om je heen kijkt op de bouwplaats. Tijdens mijn traineeship bij Geveke heb ik de kans gekregen om met alle fases van de bouw mee te lopen en daardoor heb ik veel kunnen leren.