Gebiedsontwikkeling

De voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer (nu Midden-Groningen), de woningcorporaties Lefier, Groninger Huis, De Reensche Compagnie en Geveke hebben op 18 april 2017 een intentieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van Stadshart Noord Hoogezand. Hierin hebben zij de intentie uitgesproken om de problematiek in de Kerkstraat en omgeving samen aan te pakken door middel van sloop, (gedeeltelijke) renovatie en nieuwbouw alsmede tot een kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte.

Het project Stadshart (noordelijk deel) is inmiddels gestart en is gelegen aan de Kerkstraat in het centrum van Hoogezand. De ontwikkeling van deze locatie wordt tezamen met de gemeente Midden-Groningen en woningcoöperaties Groninger Huis, Lefier, Reensche Compagnie en Geveke uitgevoerd en in totaal worden op deze locatie 151 woningen gebouwd.

 


Oppervlakte

197447 m2


Eenheden

151 woningen


Bouwtijd

30 maanden

Unieke kenmerken van het project

Duurzaam

Energiezuinig

Gebiedsontwikkeling

Het Plan 'Tussenhof'

Het plan 'Tussenhof' bestaat uit realisatie van 20 eengezinswoningen voor Groninger Huis, 38 appartementen voor Lefier,  76 appartementen voor Reensche  Compagnie, die allen worden verhuurd en 17 koopappartementen (Geveke) . Alle woningen zijn duurzaam en energiezuinig. 

De 20 eengezinswoningen voor Groninger Huis beschikken over drie slaapkamers en zijn voorzien van een ruime zolder. Ze worden verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp. Daarnaast worden de daken voorzien van zonnepanelen voor elektra. De oplevering heeft in oktober 2020 plaatsgevonden. Voor informatie verwijzen wij u naar de website: www.groningerhuis.nl

Lefier realiseert 38 duurzame en betaalbare appartementen. Het gaat om twee afzonderlijke appartementencomplexen, waarvan één 3 woonlagen en 14 woningen telt en het andere heeft 5 woonlagen en 24 woningen. De gelijkvloerse appartementen beschikken over 2 slaapkamers. De appartementen op de begane grond hebben een eigen buiten terras en de overige appartementen beschikken over een balkon. Naast een individuele fietsenberging op het maaiveld is er voor elk appartement een parkeerplaats beschikbaar op het binnenterrein. De appartementen zijn in januari 2021 opgeleverd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: www.lefier.nl

Het eerste deel van het complex Atlantaborg van de Reenssche Compagnie bestaat uit 6 woonlagen met in totaal 46 vrije sector appartementen. Oplevering heeft  medio 2021 plaatsgevonden.  Alle woningen zijn gasloos, energiezuinig en levensloopbestendig. Ieder appartement heeft een oppervlakte van 76 m² en bestaat uit 3 kamers.

Het tweede deel van het complex Atlantaborg bestaat uit 30 appartementen verdeeld over 4 woonlagen. De huurprijzen van deze appartementen zijn vanaf € 795,--. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website: www.reenschecompagnie.nl

Appartementencomplex Hof Hooge Sandt is een woningbouwproject van Geveke. Het is een uniek gelegen en kleinschalig complex bestaande uit 17 comfortabele koopappartementen.  Alle appartementen beschikken over een berging op de begane grond en een eigen parkeerplaats. De grootte van de appartementen variëren van 87 m² tot 98 m². Alle appartementen zullen standaard worden voorzien van vloerverwarming, dit zorgt voor gelijkmatige en comfortabele warmteafgifte. De appartementen, die allemaal zijn verkocht, worden zijn medio 2021 opgeleverd.

 

Meer foto's van het project

Kerkstraat 240 9603 AG Hoogezand

Projecten die u wellicht ook interessant vindt