467 appartementen en 231 short stay appartementen

Aan de Hoogeweg in Groningen heeft Geveke een studentencomplex gerealiseerd voor Roundhill capital en Borghese. Het gebouw wordt inmiddels beheerd door Nido Students en is ingericht voor zowel lang verblijf (hoogbouw) als ook kort verblijf (hotelfunctie in de laagbouw).

De bouw is begonnen in maart 2018 en in juni 2020 zijn aan de eerste huurders de sleutels overhandigd.


Oppervlakte

28000 m2


Eenheden

698 appartementen


Bouwtijd

24 maanden

Unieke kenmerken van het project

Bouwteam

Aardbevingsbestendig

Gefaseerde oplevering

Het project

Uniek aan het gebouw is het ontwerp. Zo is in de hoogbouw een schilderij van de bekende Groningse kunstenaar H.W. Werkman verwerkt. Daarnaast is het project  in overleg met de NAM volledig aardbevingsbestendig ontworpen. Geveke Bouw heeft haar expertise op dit gebied hierbij ingebracht en was verantwoordelijk voor de optimalisatie van het ontwerp.

Het project heeft een U-vormig ontwerp met meerdere faciliteiten voor studenten. Zo heeft het complex een binnentuin met een aantal sportveldjes en is er in de plint ruimte gemaakt voor horeca. Onder het binnenhof is een stallingsgarage voor fietsen aangebracht.

De woningen zijn 20 tot 40 m2 groot. Op de bovenste verdieping bevinden zich zelfs twee-laagse appartementen met een schitterend uitzicht over de stad en ommelanden.

Er zijn diverse faciliteiten voor de studenten. Er zijn de sociale en gamesruimten  privé dining room om gezamenlijk te eten,  studieruimten voor groepsprojecten of zelfstandig studeren. Ruime fitness ruimte en een wasserij complementeren het geheel.

Tijdens het proces was Geveke verantwoordelijk voor de contractering van de diverse adviseurs en aansturing en coördinatie van de bouwkundige, elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden alsmede de infra.

" We vonden het belangrijk dat we een aannemer hadden die ervaring had met aardbevingsbestendig bouwen "

— Fokke de Vries - Bureaumanager INBO

Meer foto's van het project

Hoogeweg 1 9746 TN Groningen

Projecten die u wellicht ook interessant vindt