Het beste van twee werelden

Aan de noordkant van het dorp Haren, direct aan de rand van de stad Groningen, is Esserdael gerealiseerd. Hier geniet u van het kleinschalige, sfeervolle karakter van het dorp Haren met al haar uitstekende voorzieningen. Varen met de boot, zwemmen, zonnen of juist schaatsen in de winter. Het Paterswoldsemeer, het Hoornsemeer en de Hoornseplas liggen op een steenworp afstand van uw nieuwe woning. En tegelijkertijd ligt de bruisende binnenstad van Groningen met al haar activiteiten bij u om de hoek. Kortom: het beste van twee werelden binnen handbereik.


Oppervlakte

4200 m2


Eenheden

23 woningen


Bouwtijd

14 maanden

Unieke kenmerken van het project

Zeer exclusief en groen wonen

Onderscheidende architectuur

Duurzaam & energiezuinig

Exclusief groen wonen

Esserdael is het meest exclusieve deel van de wijk Harener Holt en ademt de grandeur, stijl en sfeer van weleer, maar dan met het comfort en de duurzaamheid van nu. De naam Esserdael ontleent zich aan het naastgelegen voormalige klooster en het huidige buurtschap Essen. Opvallend in het plan is de bestaande groenstructuur, de zogenaamde ‘groene kamers’, die behouden blijven in het plan. Een dergelijke beschutte plek wordt ook wel ‘dael’ genoemd.

Esserdael bestaat in totaal uit zeven statige gezinswoningen, veertien royale geschakelde villa’s en twee vrijstaande woningen met een rijke architectuur. Subtiele details, karakteristiek metselwerk, grote overstekken en hoogwaardige materialen geven Esserdael de allure die het verdient.

Meer foto's van het project

Kloostersingel, Haren

Projecten die u wellicht ook interessant vindt