Renovatie in- en extern winkelcentrum

Het oude V&D pand  aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord is geheel gerenoveerd en getransformeerd tot een multifunctioneel en volwaardig onderdeel van winkelcentrum Boven ’t Y en biedt ruimte aan winkels en op het dak een sportschool, terras en een sedum groendak.

Het gesloten bastion uit de jaren 70 is nu een uitnodigend winkelcentrum. Grote gevels in diverse kleuren baksteen en veel glas geven het pand een open aanzicht. Bij de centrale ingang is de oorspronkelijke structuur herkenbaar door de hoge rechthoekige ramen en panelen. De achterzijde van het gebouw heeft grote vensters op zowel de begane grond als op de verdieping. De verschillende kleuren van de gevel verwijzen naar de verschillende functies van het gebouw: sport, retail en supermarkt.


Oppervlakte

10500 m2


Eenheden

1 winkelcentrum en sportschool


Bouwtijd

12 maanden

Unieke kenmerken van het project

Innovatief gevelsysteem

Duurzaam

Energiezuinig

Het gebouw

Het ongeïsoleerde pand is geheel ontmanteld en er zijn innovatieve buitengevels geplaatst waarmee de ruwe betonwanden zijn uitgevlakt en de nieuwe isolatiewand binnen de rooilijnen bleef. Voor dit isolatiesysteem is gekozen omdat het, naast de flexibiliteit, een uitermate hoge isolatiewaarde heeft .

De toegepaste E-Board gevelisolatie bestaat uit gepatenteerde isolatieplaten van EPS-HR en worden voorzien van steenstrips  (gezaagd uit volle handgevormde bakstenen) met voegwerk. Het resultaat is een buitengevel die letterlijk is vernieuwd en een hoge isolatiewaarde heeft. Door toepassing van deze gevelisolatie voldoet het pand nu aan het energielabel A. De E-Board isolatieplaten zijn malgevormd en daarom allemaal exact gelijk. Met de haak-lasverbinding haken de platen in elkaar en kan er geen vocht infiltreren. De gevel wordt hierdoor wind- en waterdicht en dampdoorlatend. Dit systeem volledig getest en gekeurd.

Het gebouw is aan de binnenzijde ook geheel gestript en gerenoveerd en er zijn nieuwe indelingen winkeloppervlakte gemaakt. Ook constructief zijn diverse aanpassingen gedaan.

Qua duurzaamheid beschikt het gebouw over energielabel A.

 

Meer foto's van het project

Buikslotermeerplein 1025, 1025 XC Amsterdam

Projecten die u wellicht ook interessant vindt