Kadewoningen - Hofwoningen - Appartementen

In 2015 schreef de gemeente Assen een prijsvraag uit voor de realisatie van nieuwbouw op de plek van het voormalige Mercuriustheater. Het plan 'Mercuriushof' van Geveke kwam hierbij als beste uit de bus.
 
Het project Mercuriushof bevindt zich in de Oude Molenbuurt en is gelegen tussen het water van Het Kanaal en de Doctor Schaepmanstraat. Via de fiets- / loopbrug staat u zó in het centrum van Assen. Mercuriushof bestaat uit verschillende woningtypes: 12 gezinswoningen aan het hof, 10 bijzondere stadsvilla’s aan de kade en 48 appartementen.

Voor Mercuriushof is gekozen voor een hofopzet, waarbij de woningen georiënteerd zijn op de omliggende omgeving. Het hof is gezamenlijk eigendom. De binnenzijde van het hof is bestemd voor parkeren en groen. Het hof wordt doorkruist door een groene doorgang die in het verlengde ligt van de fiets- / loopbrug over Het Kanaal.


Gemiddeld oppervlakte

58 m2


Eenheden

48 appartementen


Bouwtijd

24 maanden

Unieke kenmerken van het project

Stijlvolle architectuur

Duurzaam & energiezuinig

Unieke locatie

Het plan

De 12 Hofwoningen bestaan uit twee types (2 of 3 woonlagen). Voor de Hofwoningen is gekozen voor een kenmerkende baksteenarchitectuur.

De 10 Kadewoningen zijn gelegen aan de kade van Het Kanaal. Vanuit de woning kijkt u uit over het water naar het centrum van Assen. De woningen zijn op verschillende manieren in te delen.

Appartementencomplex De Wester bestaat in totaal uit 37 appartementen Het complex bestaat uit een deel van drie bouwlagen en een deel van zes bouwlagen. Er zijn drie verschillende types appartementen (A, B en C) variërend in grootte van 68 m2, 57 m2 en 58 m2 gebruiksoppervlak.

Appartementencomplex De Ooster bestaat uit 11 appartementen verdeeld over vier lagen en is gelegen aan de kade van Het Kanaal. Er zijn drie verschillende types appartementen (A, B en C) variërend in grootte van 76 m2, 109 m2 en 115 m2 gebruiksoppervlak.

Met de bouw is eind 2017 gestart en de oplevering vond in oktober 2019 plaats.

Meer foto's van het project

Dr. Schaepmanstraat 9402 AN Assen

Projecten die u wellicht ook interessant vindt