Harener Holt, een nieuwe wijk in Haren

Aan de noordkant van het dorp Haren, direct aan de rand van de stad Groningen, verrijst de wijk Harener Holt. Geveke heeft in eigen ontwikkeling een grote bijdrage geleverd aan deze wijk. Het project behelst een groot aantal woningen die in verschillende fases zijn gebouwd.


Gemmideld woonppervlak

150 m2


Eenheden

150 woningen


Bouwtijd

36 maanden

Unieke kenmerken van het project

Jaren dertig architectuur

Duurzaam

Hoogwaardige materialen

Wat maakt het project zo uniek

Om de hele wijk een eenduidige uitstraling te geven is er gekozen voor een jaren dertig architectuur wat tot uiting komt door subtiele details, karakteristiek metselwerk, grote overstekken en hoogwaardige materialen. Dit zorgt voor een wijk met allure. De wijk wordt daarnaast gekenmerkt door de houtwallen die als aderen door de wijk lopen.

Het slotstuk van Harener Holt was Esserdael. Dit is het meest exclusieve deel van de wijk.

Esserdael ademt de grandeur, stijl en sfeer van weleer, maar dan met het comfort en de duurzaamheid van nu. De naam Esserdael ontleent zich aan het naastgelegen voormalige klooster en het huidige buurtschap Essen. Opvallend in het plan is de bestaande groenstructuur, de zogenaamde 'groene kamers', die behouden blijven in het plan. Een dergelijke beschutte plek wordt ook wel 'dael' genoemd.

Esserdael bestaat in totaal uit 21 woningen.  Ruime rijwoningen, schitterende brede tweekappers en diepe tweekappers, met een rijke architectuur. Subtiele details, karakteristiek metselwerk, grote overstekken en hoogwaardige materialen geven Esserdael de allure die dit slotstuk verdient.

De woningen beschikken over een bodemwarmtepomp. Dit duurzame en betrouwbare verwarmingssysteem maakt gebruik van warmte en koude uit de bodem. In de winter aangename warmte in huis en  in de zomer kan de woning met hetzelfde gemak koelen. Door toepassing van vloerverwarming is een comfortabele warmte of verkoeling altijd gegarandeerd. Met de zonnepanelen wordt zelf elektriciteit opgewekt. Een optimale isolatie en het gebruik van onderhoudsarme materialen verhogen de duurzaamheid van de woningen. Via de nieuwste technische toepassingen in huis, is het toevoegen van 'slimme functionaliteiten' eenvoudig.

Meer foto's van het project

Kerklaan 34, 9751 NN Haren

Projecten die u wellicht ook interessant vindt