De ontwikkeling

De Frontier is een wooncomplex aan de rand van de negentiende eeuwse stadswijk De Oosterpoort. Het gebouw loopt richting het stadscentrum trapsgewijs op in hoogte en vormt zo de ruggengraat van het stadsdeel Europapark. 

De Frontier is ontwikkeld door Geveke. Verantwoordelijk voor het ontwerp op deze uitdagende locatie is architectenbureau Thomas Müller Ivan Reimann Architekten uit Berlijn. Na voltooiing van het voorlopig ontwerp is het project geheel overgenomen door Nijestee Vastgoed als ontwikkelaar en opdrachtgever voor de realisatie. Geveke heeft in de verdere totstandkoming van het gehele ontwerp en de realisatie als bouwteampartner een belangrijke inbreng gehad.


Oppervlakte

35000 m2


Eenheden

Parkeergarage woningen kantoren


Bouwtijd

36 maanden

Unieke kenmerken van het project

Architectuur

Landschapontwikkeling

Duurzaam

Het project

Het project, trapsgewijs oplopend van 2 tot 7 verdiepingen, bevat een grote diversiteit aan woningen in zowel het koop- als het huursegment: stadswoningen, appartementen, maisonnettes en penthouses. De eerste fase van 163 woningen werd in 2009 opgeleverd en omvat 87 appartementen, 36 stadswoningen, 3 penthouses en 37 maisonnettes. De tweede fase volgde vanaf de tweede helft van 2010 en komt het totaal aantal woningen in de Frontier uit op 212.

De licht geknikte gevels zijn bekleed met beige baksteen. De verschillende woningtypes zijn allemaal van de buitenkant afleesbaar. Het geheel is georganiseerd rond een groen, verhoogd binnenhof dat dankzij een poort aan de oostzijde ook voor bezoekers toegankelijk is.

Naast woningen bevat de Frontier  een aantal kantoorunits en onder het binnenterrein bevindt zich de parkeergarage (7000 m2).  

 

Meer foto's van het project

Verlengde Lodewijkstraat Groningen

Projecten die u wellicht ook interessant vindt