Kantoor en loodsgedeelte

Op een prachtige zichtlocatie aan de Oostelijke Ringweg op de hoek van de Kieler Bocht is de nieuwbouw voor Abiant Groningen gerealiseerd.

Het gebouw is, rijdend over de A7 vanuit het oosten de eerste van een reeks zichtlocaties.  Het gebouw bestaat programmatisch gezien uit twee delen: het kantoorgedeelte in drie lagen en een loodsgedeelte n twee lagen. In de architectuur vormen deze echter een eenheid. Zowel qua materialen als gevelopeningen zijn beide delen hetzelfde en als een gebouw ontworpen.


Oppervlakte

3400 m2


Eenheden

3 bouwlagen


Realisatie

13 maanden

Unieke kenmerken van het project

Energiezuinig

Unieke entree

Duurzaam

Het gebouw

De benadering van het gebouw is vanaf de Kieler Bocht, de doorgaande weg op bedrijventerrein Eemspoort. De hoofdentree is hierop gericht en vanaf deze zijde de eyecatcher van het gebouw. De transparante pui is over drie lagen volledig van glas en in combinatie met de grote luifel maken deze een uitnodigend gebaar.

Het kantoorgedeelte ligt direct bij de hoofdentree. In de lengterichting van het gebouw zijn de ruimten georganiseerd naast een vide die over de hele lengte van het kantoorgedeelte deze beuken scheidt. De lichtstraat in het dak geeft ook over deze gehele lengte aangenaam daglicht naar binnen dat reikt tot aan de begane grond. Op de begane grond zijn voornamelijk vertrekken waar veel bezoek en dynamiek te verwachten is.

Het loodsgedeelte ligt in de ronding van de kavel. De ‘zijgevels’ van het gebouw lopen in dezelfde breedte door en de ruimte ertussen is dubbelhoog. Hier worden onder andere trainingen gegeven. In de toekomst is het gebouw nog uitbreidbaar in zowel de hoogte als de lengte.

 

Kieler Bocht 64 9723 jb groningen

Projecten die u wellicht ook interessant vindt