34 appartementen voor jongeren

Vlakbij het hart van Groningen, in de Barestraat, is dit prachtige appartementencomplex De Kampioen ontwikkeld. Voorheen was hier een autobedrijf gevestigd,  maar nu is het pand bestemd voor werkende en studerende jongeren. Als pluspunt is dit project ook voorzien van een deelauto die door de jongeren gebruikt kan worden.

Een gebouw met uitstraling dat ruimte biedt aan 32 appartementen van 38 m2 en 2 van 50 m2. Kwalitatief hoogwaardig met een hoogglans keuken voorzien van keramische bladen. Daarnaast is De Kampioen gerealiseerd met duurzame materialen en is het energiezuinig. Het dak van het complex ligt vol met zonnepanelen. Dit maakt het complex bij uitstek een gebouw voor de toekomst!


Oppervlakte

2500 m2


Eenheden

34 appartementen


Bouwtijd

12 maanden

Unieke kenmerken van het project

Bouwteam

Duurzaam en energiezuinig

Slimme extra's

Het project

Samen met de ontwikkelaar en Van Ringen Architecten heeft Geveke in bouwteamverband het project voorbereid en gerealiseerd. Het is altijd fijn te werken met vertrouwde partijen en dat geeft een positieve flow in het gehele proces.

Ook hadden we een plezierig contact met de buurtbewoners van en nabij de Barestraat. Er was veel aandacht voor de afstemming met omwonenden en bedrijven in de buurt. Zij werden tijdig geïnformeerd over transporten en werkzaamheden die overlast zouden kunnen geven. Om overlast  te beperken zijn de funderingspalen geboord in plaats van geheid. 

In april 2018 is de bouw gestart en in het voorjaar 2019 is het gebouw na een fijne samenwerking tijdens het gehele bouwproces opgeleverd.

Extra slimme voorzieningen voor de huurders en helemaal van deze tijd is de mogelijkheid om gebruik te maken van een elektrische deelauto of deelfiets. Jongeren hebben meer behoefte aan autogebruik dan aan autobezit. De huurders van De Kampioen kunnen gebruik maken van een aantal deelauto's die op eigen terrein bij De Kampioen kunnen worden geparkeerd, dit geldt ook voor een aantal elektrische deelfietsen.

De huurders die deze appartementen bewonen, doen veel van hun aankopen online, maar ze blijven vaak niet thuis om hun aankoop in ontvangst te nemen. Dus wordt deze bij de buren afgeleverd of moeten ze naar een servicepunt om hun bestelling af te halen. Hiervoor is een oplossing gevonden in de vorm van een digitale bezorgkast. Hierin kan de bezorger op code een pakket achterlaten, de ontvanger krijgt daarvan bericht. Ook retouren kunnen via deze kast opgehaald worden.

 

Meer foto's van het project

Barestraat 41 9725 CM Groningen

Projecten die u wellicht ook interessant vindt