Het project Westerburcht

Aan de rand van Zuidhorn zijn negentien royale villa’s gerealiseerd.  Westerburcht is ruim opgezet en het vele groen geeft een parkachtige sfeer.

De ruime villa’s zijn voorzien van jaren ’30 elementen zoals royale dakoverstekken en detaillering van het metselwerk waardoor ze een robuuste en karakteristieke uitstraling krijgen. De gemetselde schoorstenen en de variatie in elementen als dakkapellen en erkers geven een levendig straatbeeld met behoud van eenheid. De gevels van de villa’s bestaan uit hoogwaardige bakstenen met een diepliggende voeg. Deze baksteen is ook terug te vinden in een gemetselde brievenbus aan de straatzijde van de kavel. Luxe zinken regenpijpen maken het geheel af.

 


Oppervlakte

180 m2


Eenheden

19 woningen


Bouwtijd

11 maanden

Unieke kenmerken van het project

Jaren dertig architectuur

Enorm veel ruimte

Duurzaam en energiezuinig

De woningen

De drie vrijstaande en zestien halfvrijstaande woningen hadden diverse opties en uitbreidingsmogelijkheden.

De woningen hebben een duurzaam karakter. Ze zijn niet meer aangesloten op het gasnetwerk. Een luchtwarmtepomp met boiler voorziet de woningen van een aangename temperatuur en warm water. Bovendien zijn de villa’s standaard voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen en konden ze worden uitgebreid met een aanvullend energiepakket.

Meer foto's van het project

Gaickingalaan 9801 EA Zuidhorn

Projecten die u wellicht ook interessant vindt