Vanuit ons duurzaamheidsprogramma ‘Geveke Greenside’ streven wij naar een duurzaam en circulair bouwproces. Deze kernwaarde heeft ertoe geleid dat we sinds 2019 een absolute reductie van 51% in onze CO2-footprint hebben gerealiseerd in 2023. Op deze prestatie zijn we enorm trots, omdat we ons inzetten voor een toekomstbestendige wereld. De CO2-reductie is slechts één aspect van ons uitgebreide duurzaamheidsprogramma.

Ons duurzame beleid is gebaseerd op maatschappelijk verantwoorde keuzes en richt zich op een evenwicht tussen economische groei, sociale rechtvaardigheid en ecologische integriteit. Dit maakt Geveke Bouw tot een waardevolle partner in het realiseren van duurzaamheid. Onze visie en missie op het gebied van duurzaamheid zijn diep verankerd in onze organisatie. Dankzij onze strategisch opgestelde werkwijze kunnen we innovatieve bouwmethoden toepassen en een integrale benadering van duurzaamheid hanteren. Hierdoor zijn we uitstekend gepositioneerd om uw duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen.

Bij Geveke hechten wij veel waarde aan duurzaamheid, wat heeft geleid tot ons interne initiatief “Geveke Greenside”, de route naar een duurzaam en circulair bouwproces. Vanuit onze visie richten we ons niet alleen op deelname aan sector- en keteninitiatieven, maar ontwikkelen we ook een eigen initiatief om onze opgedane kennis te delen.

Geveke neemt het voortouw om samen met haar ketenpartners (opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers) te investeren in een duurzaam en circulair bouwproces. Door elkaars duurzaamheidsvisies te delen, kunnen we gericht kijken naar de mogelijkheden voor verduurzaming en circulariteit. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ontwikkelingen en trends binnen de sector en keten tijdig zichtbaar worden en gekoppeld kunnen worden aan het behalen van onze duurzaamheidsambitie: een circulair en emissiearm bouwproces.

CO2-prestatieladder

Om onze duurzame ambities te realiseren en onze CO2-uitstoot effectief te verminderen zijn wij gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. Dit certificaat helpt ons inzicht te krijgen in ons energieverbruik en ondersteunt ons bij het zetten van gerichte stappen naar een emissiearm bouwproces.

Lees meer

MVO

Wij doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen om een evenwicht te bereiken tussen economische groei, sociale rechtvaardigheid en ecologische integriteit. Dit stelt ons in staat een positieve impact te hebben op de samenleving en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Meer informatie volgt